Verzending: tot 12 wijnflessen voor slechts €14,95 in heel Nederland.

Bodegas Enrique Mendoza

Bodega Enrique Mendoza

De historie

Wijnhuis Enrique Mendoza is als familiebedrijf officieel opgericht in 1989, maar de opzet werd al veel eerder gesmeed, namelijk in de jaren ’70 toen de rusteloze Enrique Mendoza als amateur, wijn begon te kopen, te verzamelen en begon te investeren in andere wijnhuizen.

Later herstelde hij een familietraditie in de regio Marina Baixa, en begon hij zelf met het planten van 2.000 wijnranken van de Muscatel druif (Griekenland) en startte het familiebedrijf in Alfaz de Pi, destijds net genoeg productie voor alleen familie. Daarna werd het uitgebreid naar 4.000 ranken, genoeg voor verbruik voor familie en kennissen. Al snel groeide het uit zodat het wijnhuis heden ten dage bestaat uit 4,5 hectare grond. Een wijnhuis met een productie van 1.400 wijnvaten, gemaakt van kwaliteitshout uit Amerika en Frankrijk. Ook heeft Enrique Mendoza nog een tweede wijngaard “Finca Chaconero” in Villena. Deze winery ligt ongeveer 100 kilometer landinwaarts en heeft een eigen meer. Deze wijngaard is voorzien van de beste technologie en installaties om de druiven te laten gisten.

Finca Chaconera heeft een oppervlakte van 80 hectare (250.000 wijnranken) met de volgende druivensoorten:

Chardonnay voor witte wijn.

Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Petit Verdot, Shiraz en Monastrell voor de rode wijnen.

Het bewustzijn ten aanzien van wijnbouw en de duurzaamheid ervan, heeft hen ertoe gebracht druiven te verbouwen zonder Herbiciden en Insecticiden en gevoed door alleen goede compost.

Wetenschappelijk ondersteund door Dendrometrie (een techniek waarmee de hydro-stess van de planten wordt gemonitord)

Zijn lijfspreuk: “De beste wijn komt uit de beste wijngaard”

Enrique Mendoza is inmiddels een gerenommeerd wijnhuis en bekend zowel op de nationale als op de internationale markt met wijnen van goede kwaliteit.

bodega enrique mendoza