Verzending: tot 12 wijnflessen voor slechts €14,95 in heel Nederland.

Tschida

Tschida

Het familiebedrijf Tschida

In 1982 heeft de familie haar eerste wijn op de markt gebracht. Toen nog als neveninkomsten. Vanaf 1993 maken zij alleen nog maar wijn. Op dit moment bezitten ze 40 hectare aan wijngaard. Ongeveer 70% zijn witte druivensoorten die allemaal worden verwerkt tot zoete wijnen.

Wat maakt dit familiebedrijf tot wereldkampioen dessertwijnen in 2010, 2011, 2012, 2013, 2015 en 2019?

Klimaat en bodem

De wijngaard ligt in het natuurpark Neusiedler See. Het milde Pannonische klimaat met warmte overdag en koelte in de nacht zijn ideaal voor het ontstaan van de edele schimmel “Botrytis cinera”. De bodem is fijn zand, minerale zoutbodem afgedekt met donkere aarde. "De bodem maakt de druif de schimmel de wijn".

De oogst

Iedere druivensoort, bodem en jaargang is anders. Het vergt jarenlange ervaring en “fingerspitzengefühl” om het juiste moment van oogsten te bepalen. "Met trots kunnen we zeggen dat alle jaargangen en verrijking zijn voor onze kelder".

Het beste is niet goed genoeg

Het familiebedrijf streeft naar de hoogste kwaliteit. Alle certificaten om de kwaliteit van de wijn te garanderen zijn toegekend. Bijzonder is dat, toen wij daar in oktober 2019 waren, zij werden getoetst op het certificaat om voedsel te mogen bereiden. Volledig onnodig voor het maken van wijn.  De familie wilde het echter gewoon hebben. Het is daar zo schoon dat zij in januari 2020 het certificaat hebben verkregen.