Verzending: tot 12 wijnflessen voor slechts €14,95 in heel Nederland.

Bougrier

Bougrier

Sinds 1885 hebben zes generaties de geschiedenis van de FAMILIE BOUGRIER gevormd.

Het begon allemaal in 1885, toen Achille GUENAULT-COUSIN het “Plateau des Hauts Lieux” ontdekte in de regio Touraine, in de stad Sant Georges sur Cher. Een passie werd geboren voor dit gebied en voor het potentieel van zijn wijnen.
Hij is nooit meer weggegaan en heeft het ”Domaine Guenault” gecreëerd. Sindsdien hebben verschillende generaties deelgenomen aan de ontwikkeling en bekendheid van hun terroirs en benamingen op deze grote wijngaard in de Loirevallei: Maria Guenault, Maurice Bougrier en Jean Claude Bougrier, 4e generatie, hebben achtereenvolgens op deze manier gewerkt.

Sinds zijn komst in 1988 heeft Noël Bougrier, 5e generatie, een nieuwe dimensie gegeven aan het wijnhuis. Allereerst maakte hij het mogelijk om de droom van de vorige generaties te verwezenlijken, door de dekking van het wijnhuis te verbreden naar de hele Loire-vallei, van Sancerre tot de “Pays Nantais” met de opeenvolgende creaties van 3 wijnhuizen: Let Caves Tourangelles, in de Touraine regio in 1995,Les Caves de l’Angevine”in de Anjou in 2000 en Les Caves de la Nantaise in Muscadet in 2008.
Tenslotte werd hij door zijn reizen een echte ambassadeur van de wijngaard door het imago van het wijnhuis verder te ontwikkelen. Daarom worden de wijnen nu wereldwijd geserveerd op enkele beste tafels ter wereld.

In 2015 deed Nicolas Bougrier zijn intrede tot het wijnbedrijf en twee generaties werken nu zij aan zij om hun doel te bereiken: Het mooiste laten zien van de prachtige Loire-vallei met het grootste respect voor de bodem waarom de mooie wijnranken staan.

Ook Sophie BOUGRIER, Nicolas zus, is nooit ver weg om het wijnhuis te vertegenwoordigen in Frankrijk en in het buitenland.

familie bougrier